HET BESTUUR

Stichting Support voor Safe Spaces Nairobi is in 2021 opgericht door onderstaand bestuur.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:
• Voorzitter – Damaris Beems
• Penningmeester – Alexander Weiss
• Secretaris – Jeanette Roelse
• Bestuurslid Fondsenwerven – Marc Hanssen

Basketball SafeSpaces

Waarom word je bestuurslid bij Safe Spaces?

Omdat het project je zo ongelofelijk aanspreekt. Omdat je na een ontmoeting met Peninah zwaar onder de indruk bent en maar één ding wilt: haar en haar team steunen in haar geweldige missie om meiden een kans te geven op een gezond economisch zelfstandig bestaan buiten de sloppen.
Omdat Safe Spaces succesvol is, ongelofelijk goed op alle fronten opereert, maar jaarlijks wel minimaal 100.000 euro moet zien te werven om het programma te laten blijven functioneren zoals het doet.

Damaris Beems

Damaris Beems

Ik ontmoette Peninah in Nairobi bij Safe Spaces en ‘het was liefde op het eerste gezicht’. Ik heb nog nooit zoveel gelachen als met de meiden van Safe Spaces. Hun energie, hun wil om er wat van te gaan maken in het leven, de focus op wat er ‘wel’ is. Hun saamhorigheid en gezamenlijke drive. Zo inspirerend, zo aanstekelijk. Met onze steun, met ons duwtje in de rug, komen die meiden er. En maken ze het verschil in hun eigen leven en tegelijk ook in het leven van anderen om hun heen. De impact van onze steun is daarmee enorm.

Mark Hanssen

Jeannette Roelse

Ik ontmoette Peninah voor het eerst in 2017. Zij gaf toen een inspirerende presentatie op Internationale Vrouwendag. Wauw dacht ik direct, zo moet het! Zo’n krachtige vrouw, afkomstig uit een land waar enorme armoede heerst, bedenkt zelf wat er nodig is om uit de armoede te ontsnappen. Vanaf dat moment ben ik Peninah gaan steunen. Waarom? Door Peninah’s voorbeeld, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht vinden veel meiden en jonge vrouwen uit de sloppenwijken van Nairobi óók de kracht om zelf een opleiding te volgen, een baan te vinden en financieel zelfstandig te worden. Voor de volgende generatie wordt dit vanzelfsprekend. En dan is er sprake van een duurzame bestendige vooruitgang, geworteld in de samenleving. Daarom heb ik mij vanaf mijn eerste kennismaking met Peninah volledig ingezet voor Safe Spaces in Nairobi.

Alexander Weiss

Denk je nu? Dat wil ik ook wel? Wat kan ik betekenen voor de stichting? Of, ik kan wat betekenen voor dit goede doel! Neem dan contact op met Damaris Beems, contact@supportvoorsafespacesnairobi.nl

Beleidsplan Stichting hier downloaden.

Het onbezoldigd bestuur van de stichting bestaat uit:
• Voorzitter – Damaris Beems
• Penningmeester – Alexander Weiss
• Secretaris – Jeannette Roelse
• Bestuurslid – Mark Hanssen

U kunt het Beleidsplan van de Stichting Support voor Safe Spaces Nairobi lezen door de klikken op het blauwe ‘Beleidsplan’ hier boven.
U vindt de Jaarrekening over 2023 van de stichting door op het blauwe woord hierboven ‘jaarrekening’ te klikken.

ANBI | RSIN: 8626.53.265
Bankrekeningnummer: NL79INGB0007785952
Email: contact@supportvoorsafespacesnairobi.nl

Share This