Selecteer een pagina

Het is hoog tijd om je te updaten over Safe Spaces in Nairobi. Het is een tijd stil geweest. Dat komt doordat de voormalige stichting die fondsen wierf voor Safe Spaces, zichzelf plotseling heeft opgeheven. 

Wij zijn direct in de actie gesprongen en hebben de stappen gezet om een nieuwe stichting op te richten: Support voor Safe Spaces Nairobi. Deze stichting zal fondsen werven voor de huidige programma’s die worden gerund; we stellen onze kennis en netwerken beschikbaar voor Peninah als ze aangeeft daar behoefte aan te hebben; en we hebben tot doel dat we onszelf over vijf jaar kunnen opheffen omdat we Safe Spaces dan ook geholpen hebben met financiële middelen om een social enterprise te zijn. Met andere woorden, voldoende inkomen te genereren dat ze niet meer (zo) afhankelijk zijn van donoren.

Nu is er vooral veel haast geboden om voldoende geld te werven om de programma’s in 2022 te kunnen laten draaien. Safe Spaces is voor de volle 100 procent afhankelijk van donaties:

  • schoolgelden voor de meisjes
  • geld voor de basketbalcompetitie zodat meiden zich in beeld kunnen spelen voor een beurs voor college
  • geld voor de seksuele voorlichting, maandverband, hygiëne, persoonlijke ontwikkeling
  • geld voor de digitale bibliotheek die nog belangrijker is geworden tijdens covid omdat hier online lessen gevolgd konden worden
  • geld voor de persoonlijke ontwikkeling en identiteitsontwikkeling programma’s in het weekend

Vanwege de bureaucracy —of zorgvuldigheid kun je het ook noemen— heeft het naar onze zin te lang geduurd voordat we alles officieel in orde hebben: de officiële stichting, een bankrekening, een website, donatiemogelijkheid, ANBI status, etc… Op de website kun je ook zien wie er in het bestuur zitten.

Maar nu is het zover.  We zijn in business en zullen dan ook vol in de actie gaan nu om er samen met jullie voor te zorgen dat Safe Spaces kan doorgaan met waar ze zo geweldig in zijn: een perspectief bieden aan de meiden in de sloppen op een zelfstandig leven buiten te sloppen. 

We gaan je de komende tijd stap voor stap op de hoogte brengen van de status van de verschillende projecten, je laten kennismaken met meiden in het Safe Spaces programma, Peninah laten vertellen hoe het haar en de organisatie vergaat, delen wat wij hier in Nederland bewerkstelligen, etc etc.

Op de website kun je direct doneren naar de Stichting Support voor Safe Spaces Nairobi. Dit is een Nederlandse stichting. Elke donatie is welkom natuurlijk. Maar we moeten helaas zeggen dat de nood hoog is: www.supportvoorsafespacesnairobi.nl

Op de website vind je meer informatie Safe Spaces, Peninah en over ons.

Mocht je vragen, suggesties, opmerkingen hebben, schroom niet om met ons in contact te komen.

Het bestuur van Support voor Safe Spaces Nairobi,

Damaris Beems, Mark Hanssen, Dorothy Hill, Jeannette Roelse, Alexander Weiss

Share This